Podcasty

Polityka, gospodarka, relacje społeczne, kultura, zdrowie, filozofia… Całe bogactwo audycji POLSKIEGO RADIA możesz odkrywać, słuchając podcastów.

Polskie Radio
Podcast

Na ratunek żywności. Jak nie marnować jedzenia?

Czwórkaekologia, zero-waste, ochrona przyrody, klimat, eko, edukacja, lifestyle

Dialog z Planetą

00:00
53:55
  • Dodaj do listy:
    • KOLEJKA
Opis:

Polacy wyrzucają rocznie około 5 milionów ton jedzenia. By uzmysłowić sobie skalę tego problemu, wyobraźcie sobie, że co sekundę do kosza trafiają 153 kilogramy jedzenia. O najświeższych danych mówi wiceprezeska Federacji Polskich Banków Żywności - Dorota Jezierska. Za 60% wyrzucanej żywności odpowiadamy właśnie my, konsumenci. W pierwszym odcinku podcastu „Dialog z planetą” przedstawiamy zestaw prostych praktyk, które pomogą Wam zminimalizować ilość marnowanej żywności. Helena Sokołowska, freeganka z pięcioletnim doświadczeniem, opowiada również o ratowaniu wartościowego jedzenia, które z różnych powodów trafiło na śmietnik. Jak zacząć freegańską przygodę? Posłuchajcie! Na podcast zaprasza Martyna Matwiejuk. ​

Słuchaj teraz

TWOJA LISTA

Playlista
Kolejka

00:00
00:00

Podcasty

Polskie Radio logo

Cześć!

Używamy cookies w celu gromadzenia danych statystycznych, emisji reklam oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Pliki te mogą być także umieszczane na Państwa urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności